Novosti

The Garden Brewery - vrhunski hrvatski craft u elegantnom svjetskom izdanju

The Garden Brewery, hrvatska craft pivovara s najvećim izvozom, proglašena najboljom novom hrvatskom pivovarom u 2016. godini, ovih je dana predstavila dva nova artikla namijenjena isključivo hrvatskom HoReCa tržištu.

Lagan, osvježavajuć PALE ALE i bogat STOUT s aromama kave i čokolade, nove su craft delicije upakirane u minimalistički stilizirane boce od 0,33L kreirane kako bi zadovoljile pivska nepca koji pristup vrhunskoj hrani žele nadograditi isto takvom pristupu craft pivama.

Gardenova skladnost u okusu i stilu osvajaju na prvi pogled i gutljaj!

MAS plenum d.o.o. ekskluzivni je distributer ovih The Garden Brewery HoReCa specijala, a za sve dodatne informacije o artiklima, cijenama i besplatnim promidžbenim materijalima možete dobiti kontaktiranjem našeg najbližeg prodajnog predstavnika.

Kontaktirajte nas

Cheers!

Dolazi nam legendarni Ayinger!

Osnovana 1878., ova je nezavisna pivovara pod vodstvom obitelji Inselkammer još i relativno mlada među velikim bavarskim imenima, ali slava joj, zbog iznimne kvalitete piva, nije ni mrvicu manja. Nimalo nije iznenađujuće da je i ove godine na Ratebeer Bestu osvojila priznanje za najbolju njemačku pivovaru za 2017. godinu, a njihov kultni Ayinger Celebrator Doppelbock zlato u kategoriji jakih lagera njemačkog stila. Ukratko, ponosni smo objaviti da smo postali njihovi uvoznici i zastupnici za hrvatsko tržište!

Nema razloga za brigu, Celebrator Doppelbock dolazi u Hrvatsku. Njegovih je 6.7% alkohola atipično malo možda za taj stil, ali to nadoknađuje iznimnim sladnim bogatstvom. Nedodirljivi no. 1 doppelbock na svijetu godinama i godinama. Ako vas privlači sladna strana piva, Celebrator ćete slaviti!

Uz njega, uvozimo i Ayingerov Hell, klasični bavarski "helles", svijetli, "svakodnevni" lager od 4.9% alkohola, a njemu smo pridružili i Bairisch Pils. Dok je "helles" sladniji, ovaj se ništa manje klasični njemački pils od 5% alkohola diči više aromama plemenitih hmeljeva. Za svakoga ponešto!

Našu ćemo ponudu Ayingerovih piva zaokružiti s još dva njihova klasika - i usrećiti ljubitelje pšeničnih piva! Tu je Bräuweisse - njihov hefeweizen - mutno pšenično pivo njemačkog tipa od 5.1%, 4. najbolje na svijetu prema Ratebeeru, a uz njega i, prema ocjenama, najbolji svjetski dunkelweizen - Urweisse, mutno tamno pšenično pivo od 5.8% alkohola.

Hell, Bräuweisse i Urweisse dolaze u pakiranju od 0.5l, a Celebrator i Bairisch Pils u pakiranju od 0.33l.

Ayingeri će nam se pridružiti krajem veljače, a za sve dodatne informacije obratite nam se slobodno u naš inbox!

Službena stranica pivovare: http://www.ayinger.de

Brewdog Brewery -
priča škotske pivske punk revolucije

Priča o BrewDogu je priča o pivovari koja je od skromnih početaka u škotskom Fraserburghu u 10 godina postala najprodavanija craft pivovara Velike Britanije, čiji se proizvodi izvoze u šezdesetak zemalja diljem svijeta.

Svoj su uspjeh temeljili na iznimnoj kvaliteti svojih piva, za koja su dobili brojna priznanja, stalnim eksperimentiranjem i voljom odmaknuti se od uvriježenih normi, ali i izvrsnim marketingom, pričom i djelovanjem koji se temelje na "pankerskom" poimanju craft pivarstva. Uz beskonačan niz eksperimenata (čije recepte uredno stavljaju dostupnima svima kroz knjigu DIY Dog), rade i niz piva čiji je cilj "otvoriti ljudima oči".

BrewDogova alfa i omega svakako je Punk IPA, pivo koje je u Velikoj Britaniji, pomalo kočenoj bogatoj tradiciji, uvelike pomoglo napraviti pivsku revoluciju. Jedno od prvih piva koje je svijetu pokazalo sav potencijal hmelja, sve čudesne okuse voćne i biljne okuse koje mogu izaći iz njega, ali sa stilom, bez pretjerivanja.. Ne treba nikako zaboraviti ni njihovo najistaknutije pivo, 5AM Saint, prelijepi crveni ale koji uspjeva upakirati kompleksnu sladnost i voćnu hmeljnost u tijelo od 5% alkohola, pivo i za laika i za početnika.

Thornbridge Brewery -
engleska tradicija na inovativan način

Thornbridge je trebao biti možda još jedna u nizu tradicionalnih pivovara kakvima Engleska obiluje, smještena u pomoćnoj zgradi blizu istoimenog zaštićenog dvorca 2005. godine, ali znalcima koji su je vodili nije trebalo dugo da ga pretvore u jednog od nositelja engleske i britanske craft scene, balansirajući inovativnost i tradiciju. Već 2009. moraju otvoriti novu, znatno veću pivovaru, što im je omogućilo i pratiti potražnju i više eksperimentirati.

Eksperimentacija i kvaliteta su ih učinili poznatima diljem svijeta i postali su nezaobilazni dio asortiman pivskih dućana i barova diljem Europe. Jedno od najodgovornijih piva je svakako njihov Jaipur. India Pale Ale od 5.9% alkohola koji svoju ogromnu hmeljnost, punu nota agruma, kroti, izrazito engleski, punom sladnošću koja nosi note meda. Preko 100 osvojenih nagrada i priznanja govori dovoljno o njegovoj popularnosti i kvaliteti, a našao se i u knjizi Adriana Tierney-Jonesa "1001 Beers You Must Try Before You Die".

Jedni su od malobrojnih Engleza koji su se usudili komercijalno kuhati stil piva zvan kölsch, iznimno pitko svijetlo pivo, porijeklom iz Kölna koje koristi ale kvasac, ali fermentira na nešto nižim temperaturama i odležava na hladnom poput lagera - tako čisto i delikatno da otkriva i najmanju pogrešku pivara.

Njihova Tzara, međutim, u kojoj su koristili njemačke sladove i hmeljeve, nije razočarala, čemu je potvrda priznanje na World Beer Awardsima kad je proglašena najboljim kölschem na svijetu! Sve u svemu, globalnost uz vrlo engleski štih nit je koja se proteže kroz većinu piva koja rade i ta im je kombinacija donijela brojne poklonike.

Weihenstephaner novo pivo u ponudi! Dostupna piva "najstarije pivovare na svijetu"!

Iako već godinama distribuiramo Augustiner i Schneider Weisse, ali kad Vam dođe ponuda WEIHENSTEPHAN pivovare da preuzmete distribuciju za Hrvatsku,razumjet ćete, to je ponuda koja se ne odbija!

Saznajte više

Stigao je ruski Stout! Courage Imperial Russian Stout 0,275l

10,0% alkoholno pivo od velikog povijesnog značaja i koje s pravom nosi naziv „Carskog ruskog Stouta“! Pivo pogodno za dugotrajno odležavanje, pa neki britanski pivski znalci kažu da će najbolje biti tek u svojoj 7.-oj ili pak 13.-oj godini odležavanja.

Saznajte više